Deze actie betrof de wet gelijke behandeling. De nadruk van de gewenste regelgeving lag op mogelijke discriminatie van homoseksuele docenten. Floris die zijn eigen ervaringen in de vijfde klas van de middelbare school niet was vergeten vond dit een eenzijdige visie, want de verstikkende situatie waarin jongeren in het confessionele onderwijs werden gemanoeuvreerd bleef buiten beschouwing. Konden homoseksuele leraren straks legaal worden afgewezen of ontslagen vanwege hun geaardheid, homoseksuele leerlingen zouden net zo goed kunnen worden geweigerd of weggestuurd. Floris richtte een gelegenheidsorganisatie op, het comité Roze oud-leerlingen.

Op 4 december 1987 werd er actie gevoerd bij zijn oude school in Bussum met spandoeken waarop stond, “geen legale discriminatie” en “Jezus en Sint houden ook van het homokind”. Dit was de actie tegen legale mishandeling. Floris die sinds juli ‘83 lid was van de VVD bedankte voor dit lidmaatschap omdat de VVD bij de behandeling van de wet zich volgens hem onvoldoende had ingezet om het belang van de homo-leerlingen te beschermen.


 

De wet ongelijke mishandeling - 1987

Geschiedenis

Een jonkheer die voorvechter wordt van homorechten en veelvuldig de landelijke media haalt. Hieronder een overzicht van zijn acties van 1979 tot 1991. Klik op de link voor meer informatie.

  1. Nette heren met een klein gebrek

  2. Studentencorpora bekennen kleur

  3. Praktiserend Homoseksueel Katholiek

  4. Roze missen speciaal voor homo’s

  5. De wet ongelijke mishandeling

  6. Okay to be gay, stop ‘Clause 28’

  7. Never going underground

  8. Stem Roze

  9. Ik ben hier niet voor niets geweest